Gå till huvudinnehåll

Engelska

Engelska 5

Engelska 5 ger inte grundläggande behörighet i engelska. Kursen fanns tidigare angiven på flertalet av landbladen. Detta på grund av att kursen tidigare benämndes Engelska kurs A på landbladen och gav grundläggande behörighet i engelska enligt äldre regelverk. Vid övergång till bedömning i Gy11 och i samband med att kravet i engelska förändrades till Engelska 6 angavs Engelska 5 under en övergångsperiod på landbladen. Samlad information om engelska från dåvarande landblad finns i dokumentet Arkiverad information om Engelska A/5 nedan.

Engelska 6

Engelska 6 är sedan 1 juli 2013 kravet för grundläggande behörighet vad gäller engelska. Läs vidare vad som gäller för övergångsregler under avsnitt Grundläggande behörighet i den utländska gymnasiala bedömningshandboken. Se på respektive landblad för information om vad som kan ge behörighet motsvarande Engelska 6.

Generell regel för behörighet motsvarande Engelska 6

Utbildning med engelska som obligatoriskt ämne samt engelska som undervisningsspråk i minst 3 ämnen (godkänt betyg krävs) ger behörighet motsvarande Engelska 6.